31 maj 2011

Onlinebok

Nu finns våra böcker även som en "onlinebok". Vad innebär då en onlinebok och vad är fördelen med en onlinebok? För de som jobbar med 1:1 datorer är ju den uppenbara fördelen att boken finns tillgänglig via nätet och går att nå både hemma och i skolan utan att man behöver släpa på några böcker. Den är även ett utmärkt hjälpmedel för dig som lärare. När du öppnar Onlineboken på datorn kan du med några enkla verktyg skapa anteckningar, lägga in länkar och mycket annat. På så sätt kompletterar du materialet med din egen pedagogik. Dela till exempel med dig av användbara råd, instruktioner, läxanvisningar, repetitionstips och länkar till bra material som du hittat på webben. Och välj vilka som ska ha vilken information – hela klassen, grupper eller enskilda elever.

Onlineboken passar lika bra vid gemensamma genomgångar som till elevernas enskilda arbete. I klassrumsundervisningen kan du dessutom visa bokens innehåll med hjälp av en projektor eller på en interaktiv skrivtavla.

Eleven loggar in på sin Onlinebok på datorn, i skolan eller hemma, och ser de tillägg som du har skapat. Eleven kan stryka under det som är extra viktigt, göra egna noteringar och andra tillägg. Varje Onlinebok blir alltså en helt individualiserad kopia och eleven kan använda den studieteknik som passar honom eller henne bäst. Prova den nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar